09.06.2024

En søndag i mai var venner og familie var samlet på Grasmyr for å feire en stor dag. Salen var pyntet med markblomster og tente lys, og denne dagen feiret vi for 20 festkledde ungdommer.

Festen markerte avslutning på en rik tid hvor ungdommene og mentorer har vært sammen ukentlig gjennom et år for å ha bibelundervisning (BU). Gjennom undervisningen har det vært viktig å gjøre temaer og begreper forståelig, ved bruk av ulike virkemiddel, aktiviteter og tilnærminger. Det har vært engasjement og trivsel!

Forstander Erling Nilsen begynte festen med å minne om å bevare sitt hjerte, slik det står om i Salomos Ordspråk 4:23, for livet utgår fra det. Gud har også gitt oss en samvittighet, som minner oss om det er ting vi bør ordne opp i, og er vi lydhøre for den stemmen, bevarer vi hjertet rent fra det onde. Han fortsatte med å tydeliggjøre hvor høye forhåpninger Gud har for oss, og at Han har en god plan for hver enkelt en. Videre ble det vist en film hvor ungdommene fortalte litt om hva de har fått vært med på gjennom året på bibelundervisningen, og hva det personlig har betydd for dem å delta på dette. Etter god mat, kaker og kaffe sa mentorene noen gode ord til hver av jubilantene, og delte ut to av menighetens egne utgivelser i gave til ungdommene.

Vi spurte en mentor og en av BU-ungdommene om hvordan de har opplevd tiden på bibelundervisningen:

Jan Erik: Jeg syns det har vært en veldig spennende tid! Det har vært en veldig fin opplevelse å delta på BU!

Jan Eric og Emil, to av ungdommene som har deltatt på BU.

Emma: Det har vært veldig fint å bli bedre kjent med ungdommene. Vi har blitt bedre kjent gjennom å prate om det vi tror på, og jeg er så takknemlig for den personlige kontakten jeg har fått med dem.

Jessica og Emma, mentorer på BU.