02.10.2023

Siste dag i juli var i underkant av 1000 medlemmer fra lokalmenighetene i Syracuse i USA, Istabul i Tyrkia, Linnenbach i Tyskland samt mange av medlemmene fra BCC Grenland samlet på Risøya, som en avslutning på en internasjonal aksjon som har pågått det siste halve året.

Den såkalte «Driv-aksjonen», inspirert av innholdselementer fra Formel 1, har oppmuntret og ansporet til deltakelse i BUK ungdomscamper, og til å kjøpe langsiktig hotellavtale i Samvirk. Denne dagen skulle vi i fellesskap feire at «målstreken» nærmet seg i fjerde- og siste race.

Les mer om «Driv»-aksjonen her.

Les mer om Samvirk her.

Les mer om BUK og BUK-camper her.

Dagen startet regntung, men det var forventning blandet med regndråpene i luften denne dagen. Mange av deltakerne hadde ikke vært på Risøya tidligere, og det var tydelig et gledelig første møte, der de ankom i båter, og forfriskninger ble delt ut på brygga av ungdommer som hadde meldt seg til frivillig innsats denne dagen. Live band-musikk, temaaktuell dekor og mennesker i alle aldre som var i full gang med å klargjøre alt til oppstart, bidro til å skape en god ramme for arrangementet på den vakre øya.

Aksjonsleder ønsket velkommen, og trakk frem at denne felles aksjonen, på tvers av generasjoner, kultur og landegrenser, har knyttet medlemmene sammen og skapt nye bånd og fellesskap. Det ble presentert tall og grafer som illustrerte medlemmenes store og enhetlige innsats for å nå felles vedtatte mål for racet, før samlingen fortsatte med trosoppbyggelse. Her deltok medlemmer fra de ulike lokalmenighetene både med personlige vitnesbyrd, musikk og sang.

Rundt omkring summet det på tyrkisk, tysk og engelsk, der det ble spontantolket til de av deltakerne som ikke forsto de norske innslagene, alt for at alle skulle kjenne seg deltakende i det som ble formidlet.

I sol og varme fortsatte dagen med aktiviteter for barn og unge, grilling, musikk og trivsel. Mange nye bånd ble knyttet mellom medlemmer fra de ulike lokalmenighetene, og vennskap ble fornyet på en innholdsrik og mangfoldig sommerdag i Langesundsfjorden.

Les flere relaterte artikler fra bcc.no:

Nyheter om endring i stevnekalender og boavtaler – BCC

Fartsfylt og festlig feiring – BCC

Formel 1-entusiast med hjerte for ungdommen – BCC